Heb je algemene vragen over de Speurroutes? Bekijk dan de FAQ hieronder. Heb je vragen over de Speurroutes app? klik hier.

Jazeker! Alle Speurroutes zijn ook tijdens een lockdown te volgen. Voor het oplossen van de clues hoef je nergens naar binnen en je hebt ook geen hulp van derden nodig. Alle antwoorden liggen op straat! Tijdens alle Speurroutes vind je onderweg openbare bankjes (fonteinrandjes, kademuren of stadswallen) waar je pauze kunt houden en je meegebrachte eten en drinken kunt gebruiken.
Alle Speurroutes zijn buiten in de frisse lucht en zijn dus ook tijdens 'C-tijden' gelukkig gewoon te volgen. Voor het oplossen van de clues hoef je nergens naar binnen en je hebt ook geen hulp van derden nodig. Zorg voor voldoende afstand t.o.v. je medespeurders en andere mensen. Schaf meerdere boekjes of codes voor de Speurroutes-app aan om zo makkelijker afstand van elkaar te kunnen houden. Houd je aan de richtlijnen van het RIVM t.a.v. de groepsgrootte.
Als je met een grotere groep mensen op pad wilt gaan, overweeg die dan op te splitsen in kleinere groepen. Laat de groepen tien minuten na elkaar vertrekken. Zorg dat iedere groep minstens één Speurroute boekje bij zich heeft zodat iedereen betrokken blijft.
Nee. Iedere Speurroute heeft een vaste start- en eindlocatie. De volgorde waarin de speurder informatie verzamelt is essentieel: informatie in het begin van de route moet bijvoorbeeld verderop nog een keer worden gebruikt om een clue op te kunnen lossen.
Jazeker. Kinderen vanaf ongeveer zeven jaar kunnen helpen met het vinden van de clues. Tot ongeveer twaalf jaar hebben de meeste kids nog begeleiding van een volwassene nodig om de clues op te lossen en wellicht ook bij het lopen van de route zelf.
We vinden dit een lastige vraag. Historische binnensteden zijn vaak niet erg toegankelijk vanwege stoepjes, afstapjes en kinderkopjes. Wat voor de één te doen is, is voor de ander gewoon lastig. Twijfel je? Neem contact met ons op. We schrijven alle routes zelf en kunnen je daarom precies vertellen wat je zult tegenkomen tijdens de door jou gekozen Speurroute.
Nee. Ook wanneer je de clues niet kunt oplossen leidt de route je naar het eindpunt van de Speurroute.
Een Speurroute is een geweldige én educatieve activiteit voor (middelbare) scholieren of studenten. Het is dé manier om een nieuwe stad te verkennen en in teamverband een mysterie op te lossen. Helder nadenken, goed lezen en algemene kennis worden op de proef gesteld. Neem contact met ons op als je meer informatie wenst over onze schoolpakketten. We denken graag met je mee!
De meeste routes zijn fantastisch om te doen in het donker wanneer de stad je een heel andere aanblik biedt. Neem wel een zaklamp mee die ver en helder schijnt. Met het lampje van een telefoon red je het over het algemeen niet.
Nee. We vragen je ook nadrukkelijk om de privacy van anderen/bewoners te respecteren. Je hebt geen andere mensen nodig om clues op te lossen of de Speurroute te volgen.
Een pen. Meer eigenlijk niet. Maar als je voor een picknick in het park gaat, dan is een fles water, een thermoskan koffie en/of een pak koekjes geen slecht idee.
Als je de gedrukte versie van een Speurroute op een werkdag vóór 16:00 uur hebt besteld, dan valt hij vaak de volgende dag al bij je in de bus. Houd er rekening mee dat de post niet op maandag bezorgt en soms wat langer over het bezorgen kan doen.
Ja. In het Speurroute-boekje wordt uitgelegd hoe je vanaf het dichtstbijzijnde (bus)station bij de startlocatie van de route komt. Aan het eind van de route wordt uitgelegd hoe je weer terugkeert naar het station.
In het Speurroute-boekje staat beschreven hoe je bij de dichtstbijzijnde parkeerplaats komt. Van daaruit volg je de routebeschrijving naar de startlocatie. Aan het eind van de route wordt uitgelegd hoe je weer kunt terugkeren naar de parkeerplaats.
Ja! Wees je ervan bewust dat het maken van een Speurroute een creatief proces is waar met hart en ziel aan is gewerkt. Producten van Speurroutes mogen zonder uitdrukkelijke toestemming van Speurroutes Nederland niet worden gekopieerd, verveelvoudigd of gedistribueerd.
We werken graag samen! Heb je een winkel, toeristen-infopunt, camping of hotel en wil je een Speurroute verkooppunt worden of Speurroutes opnemen in een arrangement? Neem dan contact met ons op.