Heb je algemene vragen over de Speurroutes? Bekijk dan de FAQ hieronder. Heb je vragen over de Speurroutes app? klik hier.

Een pen en papier. Meer eigenlijk niet. Langs iedere Speurroute zijn fijne drink en eettentjes te vinden. Ga je voor een picknick in het park, dan is een rugzak vol lekkers een goed idee.
Eén routeboekje of app is voldoende voor 1- 5 personen. Ga je met een grotere groep mensen op pad, splits de groep dan op in groepjes van maximaal 5 personen. Schaf per groepje een Speurroute (boek of app) aan. Download gratis het Extra Oplossingenformulier (zie shop) van jouw route en geef deze aan alle deelnemers. Zo kan iedere deelnemer de antwoorden bijhouden en blijft iedereen betrokken. Laat de verschillende groepjes vijf à tien minuten na elkaar vertrekken.
Ja dat kan. Wanneer je een dagje Speurroutes voor je collega's, vrienden of familie organiseert, dan kan het fijn zijn om als 'eindbaas' de antwoorden op alles clues van de betreffende Speurroute te hebben. Zo kun je de oplossingen van de verschillende groepjes controleren en kun je, eventueel, een prijsje uitreiken aan de beste Speurders. Stuur een mailtje (info@speurroutes) met daarin de naam van de Speurroute waarvan je de oplossingen wilt ontvangen, je naam en emailadres. Of zet de vraag in de notities in de winkelwagen van de webshop. Dan zorgen wij dat de oplossingen in jouw inbox belanden (onder uiterste geheimhouding, dat begrijp je).
Een Speurroute is een geweldige én educatieve activiteit voor (middelbare) scholieren of studenten. Het is dé manier om, in kleine groepen, een nieuwe stad te verkennen en in teamverband een mysterie op te lossen. Helder nadenken, goed lezen en algemene kennis worden op de proef gesteld. Maar let op; er zit geen competitieverband in de Speurroutes en iedereen loopt dezelfde route - vanaf hetzelfde startpunt naar hetzelfde eindpunt. Neem contact met ons op als je meer informatie wenst over de mogelijkheden. We denken graag met je mee - we zijn een kei in het geven van tips zodat er wel een competitieve element kan worden toegevoegd- en je profiteert sowieso van onze scholenkorting!
Als je de gedrukte versie van een Speurroute op een werkdag vóór 16:00 uur hebt besteld, dan valt hij over het algemeen de volgende dag al bij je in de bus. Houd er rekening mee dat de post niet op zon-en maandagen bezorgt en soms wat langer over het bezorgen kan doen (kerst etc).
Door aanpassingen in het straatbeeld kunnen routes verouderen. Aanpassingen in routes die momenteel in de verkoop zijn vind je onder ‘Wijzigingen’ op deze site. Heb je een Speurroute al een tijdje in je bezit en ben je benieuwd of je er nog mee op pad kunt? De makkelijkste manier om dat te checken doe je op Extra Oplossingen Formulier-pagina op deze site (zie Shop). Zoek onderaan de achterzijde van je Speurrouteboekje naar de editie van jouw route (22.1, 23.1 etc). In het drop-down menu op de Extra Oplossingen-formulier pagina staan alle route-edities die up to date zijn. Staat jouw editie hier niet tussen? Dan kun je ervanuit gaan dat het beter is om de route opnieuw aan te schaffen. Twijfel je? Mail ons.
Al onze routes zijn zeer hoog van kwaliteit en barsten van de creativiteit. Waarom dan toch ‘maar’ €12,95? Eerlijk antwoord? Omdat dit de eerlijke prijs is voor het product. Wij stunten nooit met onze prijzen en al onze transacties zijn glashelder. Wij willen dat iedereen en met elk budget met onze routes op pad kan gaan om al het moois in het land te ontdekken. Daarom is ook het Extra Oplossingenformulier gratis te downloaden. Zo kunnen er meer mensen genieten van 1 Speurroutes boekje of Speurroutes-app. Maatschappelijk bewust en duurzaam zit diep in onze wortels verankerd. Lees ook onder ‘nieuws’ over onze samenwerkingen met o.a Stichting Vitalis Maatjes en de Nederlandse Voedselbank. Zijn wij idealisten? Wellicht. Maar dan wel heel realistische.
Nee. Iedere Speurroute heeft een vaste start- en eindlocatie. De volgorde waarin de speurder informatie verzamelt is essentieel: informatie in het begin van de route moet bijvoorbeeld verderop nog een keer worden gebruikt om een clue op te kunnen lossen.
Jazeker. Kinderen vanaf ongeveer zeven jaar kunnen helpen met het vinden van de clues. Tot ongeveer twaalf jaar hebben de meeste kids nog begeleiding van een volwassene nodig om de clues op te lossen en wellicht ook bij het lopen van de route zelf. In principe kan een wandelwagen altijd mee, maar soms zul je een stukje moeten omlopen, moet de wagen een trap/steile brug op worden geduwd of moet iemand even bij de wagen blijven terwijl anderen van de groep van de gebaande paden gaan om een clue op te lossen.
Nee. Ook wanneer je de clues niet kunt oplossen leidt de route je naar het eindpunt van de Speurroute.
Ja. In het Speurroute-boekje of in de Speurroutes-app wordt uitgelegd hoe je vanaf het dichtstbijzijnde (bus)station bij de startlocatie van de route komt. Aan het eind van de route wordt uitgelegd hoe je weer terugkeert naar het station.
In het Speurroute-boekje of in de Speurroutes-app staat beschreven hoe je bij de dichtstbijzijnde parkeerplaats komt. Van daaruit volg je de routebeschrijving naar de startlocatie. Aan het eind van de route wordt uitgelegd hoe je weer kunt terugkeren naar de parkeerplaats.
Nee. We vragen je ook nadrukkelijk om de privacy van anderen/bewoners te respecteren. Je hebt geen andere mensen nodig om clues op te lossen of de Speurroute te volgen.
De meeste routes zijn fantastisch om te doen in het donker wanneer de stad je een heel andere aanblik biedt. Neem wel een zaklamp mee die ver en helder schijnt. Met het lampje van een telefoon red je het over het algemeen niet.
We vinden dit een lastige vraag. Historische binnensteden zijn vaak niet erg toegankelijk vanwege stoepjes, afstapjes en kinderkopjes. Wat voor de één te doen is, is voor de ander gewoon lastig. Twijfel je? Neem contact met ons op. We schrijven alle routes zelf en kunnen je daarom precies vertellen wat je zult tegenkomen tijdens de door jou gekozen Speurroute.
Ja! Wees je ervan bewust dat het maken van een Speurroute een creatief proces is waar met hart en ziel aan is gewerkt. Producten van Speurroutes mogen zonder uitdrukkelijke toestemming van Speurroutes Nederland niet worden gekopieerd, verveelvoudigd of gedistribueerd.
Speurroutes Nederland is een geregistreerd handelsmerk sinds 2013 (BeNeLux). Dat betekent dat bij wet alléén Speurroutes Nederland haar routes Speurroute(s) mag noemen en het woord Speurroute(s) mag gebruiken in haar communicatie. Speurroutes Nederland is the Original sinds 2013. En dat merk je.
We werken graag samen! Heb je een winkel, toeristen-infopunt, camping of hotel en wil je een Speurroutes verkooppunt worden of Speurroutes opnemen in een arrangement? Neem dan contact met ons op.