Met een Speurroute zie je altijd meer dan je verwacht. Terwijl de route je langs de bezienswaardigheden en de achterafstraatjes leidt, verleiden de clues je om verder te kijken dan je neus lang is en om te ontdekken wat je ziet als je écht kijkt. We overladen je niet met culturele of historische feitjes. We laten je liever je eigen herinneringen en verhalen maken.

Voor wie?

Geschikt voor

Speurroutes zijn geschreven voor volwassenen, maar ook kids vanaf circa zeven jaar zullen veel plezier beleven aan het samen vinden en kraken van de clues.

Je kunt een Speurroute in je eentje of met een groepje tot vijf personen doen. Een Speurroute is ook een gezellige én educatieve activiteit voor (middelbare) scholieren of studenten.

Kies je Speurroute

Hoe ver en hoe lang?

Duur en lengte

De Speurroutes zijn gemiddeld drie kilometer lang en duren circa 2.5 uur, afhankelijk van je tempo.

Wie speurt ziet meer, dus reken erop dat je onderweg tegen musea, plaatselijke brouwerijen, fijne eet- en drinkgelegenheden en verrassende winkeltjes aanloopt die een bezoekje waard zijn.


Kies je Speurroute

Hoe werkt het?

Bij alle Speurroutes gaat het om het ontdekken van de omgeving en om dat nog leuker te maken moeten er clues worden opgelost en een mysterie ontrafeld.

Als je de clues goed oplost wordt langzaam duidelijk wie de moordenaar is, waar de (fictieve) schat verstopt ligt of kan de stad worden gered van naderend onheil.

De Speurroute thema’s

Meer vragen?

Hoe ga ik met een grotere groep op pad? Hoe ontvang ik mijn Speurroute? Hoe kom ik bij de start van een route? Wat kunnen wij van Speurroutes voor scholen betekenen?

Antwoorden op deze en andere vragen vind je bij de FAQ.
FAQ